Organisatie HvK

Goed nieuws!!!

We mogen trots zijn op één van onze leden; Mark de Jong, glaskunstenaar pur sang!. Hij heeft een gedeelde vierde prijs weten te bemachtigen bij de Groene Hart Kunstprijs Gefeliciteerd! 

Welkom bij Kunstgenootschap Vlietstreek

Geef eens Kunst voor Kerst
Dat het Huygenskwartier in Voorburg een toplocatie is als het op shoppen aankomt behoeft geen betoog. Maar in december met alle kerst-gezelligheid is het een must om er op kooptour te gaan voor leuke, lieve en originele kerstcadeautjes. Als je eens iets heel anders wil geven denk dan aan een echt stukje kunst. Een betere gelegenheid dan de kerstkoopzondag op 17 december is er niet, want o.a. Kunstcentrum Brugman, Galerie Kokshoorn, Galerie ArtiBrak en Kunstuitleen Voorburg hebben de handen ineengeslagen en presenteren een Kunstloop met een rijk aanbod aan kunstwerken in alle prijsklassen.

Kunstcentrum Brugman heeft de expositie ‘kleintje KUNST’ lopen van Kunstgenootschap Vlietstreek. Een 150-tal kleine schilderijtjes, keramiek, glaskunst en sieraden en natuurlijk klein geprijsd. Op 16 en 17 december is er ook een Meet & Greet en kun je kennismaken met een aantal kunstenaars die aanwezig zullen zijn van 12 tot 17 uur.
Adres: Herenstraat 125, Voorburg. Meer informatie: www.brugman-voorburg.nl

Overige adressen:
Galerie ArtiBrak, Herenstraat 44, Voorburg. Meer informatie: www.artibrak.nl
Galerie Frans Kokshoorn, Kerkstraat 51, Voorburg. Meer informatie: www.franskokshoorn.com
Kunstuitleen Voorburg, Herenstraat 92. Meer informatie: www.kunstuitleenvoorburg.nl


 Expositie 'kleintje KUNST' in Kunstcentrum Brugman

De belangstelling was groot bij de opening op 2 december van de groepsexpositie van het Kunstgenootschap Vlietstreek. De openingsspeech van de Delftse kunstenaar Guus Zuiderwijk, jarenlang mentor en kunstzinnig begeleider van vele leden van het KGV, sloot naadloos aan bij het thema van de expositie. Klein hoeft niet minder te zijn en hij illustreerde dat met een ervaring tijdens een bezoek aan een museum in Düsseldorf, waar hij werken zag hangen van Paul Klee. Op foto’s altijd overgekomen als flinke doeken, maar in werkelijkheid niet groter dan 20 cm. Maar daarom in het echt nóg indrukwekkender.

Na een week mag ‘kleintje KUNST’ al succesvol heten. Kunstlievend Voorburg legt dit jaar kunst onder de boom! Er vallen dus gaten aan de muur en in de vitrine maar voor aanvulling is inmiddels gezorgd en sieren maar liefst 100 schilderijtjes in klein formaat de muren. Keramiek, glaskunst, plateel en sieraden maken het geheel compleet. Kleine pareltjes voor een kleine prijs. Dit nodigt uit om voor kerst eens flink te gaan shoppen!

Op zaterdag 16 en Kerstkoopzondag 17 december staan de deuren van Kunstcentrum Brugman wijd open en is er een Meet & Greet waar men kan kennismaken met een aantal kunstenaars die aanwezig zullen zijn van 12 tot 17 uur.

Periode: 2 december – 2 januari 2018 Kunstcentrum Brugman, Herenstraat 125 te Voorburg
Openingstijden: ma 12 – 17.30 u, di – vr 9 17.30 u, za 10 17 u 

 


Om over na te denken