Wanneer:
4 oktober 2019 @ 12:00 – 13 oktober 2019 @ 17:00
2019-10-04T12:00:00+02:00
2019-10-13T17:00:00+02:00
Waar:
Korte Vijverberg 2
2513 AB Den Haag
Nederland
Kosten:
Gratis
Contact:
Jeanette Olyhoek
06-24156860

Agenda - Poste-Expo-5-Vijverberg-1.3-kleinerExpo 5 aan de Vijverberg

Op een toplocatie tegenover het Mauritshuis in het centrum van Den Haag hebben 5 kunstenaars een expositie ingericht met hun meest recente werken.

Jolanda van der Elst: realistische schilderijen, die zich kenmerken door een groot gevoel voor detail en een brede interesse in onderwerp. Bij deze expositie toont zij een ‘ode aan de mode’ waarbij vooral de prachtige weergave van de stoffen opvallen. Zij werkt voornamelijk in olieverf, maar ook in aquarel, pastel, potlood en acryl.
Jeanette Olyhoek: zij schildert zowel abstracte schilderijen als landschappen. Haar stijl met forse penseelstreken verraadt een gedrevenheid en geeft het werk vaart. Geïnspireerd door haar omgeving geeft zij impressies weer in haar voornamelijk en-plein-air geschilderde landschappen
Kittie Markus: een veelzijdig en gepassioneerd kunstenaar. Keramiek, vaak gecombineerd met andere materialen zoals hout en metaal is al meer dan vijftig jaar een uitdaging voor haar. Op kunstenaarseiland Texel, waar ze zes maanden per jaar woont, heeft ze alle ruimte om de Japanse Raku stooktechniek op haar werk toe te passen, met verrassend resultaat.
Marijke Pel: haar schilderijen vallen op door een sprankelend harmonieus kleurgebruik en zijn de abstracte weergave van verhalen, meningen en gevoelens. Geschilderd met haar intuïtie en innerlijke emotie als gids. Beginnend met een idee, dat tijdens het proces vaak verandert en verrassend eindigt. Het toepassen van diverse materialen zoals karton, zand en textiel geven haar schilderijen een ruige diepte.
Vincent de Kievit: bij beeldhouwer De Kievit is boetseren een gevoel van binnenuit waaraan gehoor gegeven moet worden. Hij maakt vrij werk en portretten van mens en dier in opdracht, waarbij hij niet veel op heeft met de dichterlijke vrijheid van de kunstenaar. Een portret moet gewoon goed lijken. “No nonsense” en “What you see is what you get” is op hem van toepassing. Zijn werk laat zich dan ook typeren als realistisch figuratief met een eigen signatuur en emotie.

Openingstijden: donderdag t/m zondag 12 – 17 uur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *