Agenda - Banner-agenda.jpg
KGV exposeert
Regelmatig worden er exposities georganiseerd waar het werk van onze eigen KGV kunstenaars valt te bewonderen, of sluit men aan bij groepsexposities van derden..
Je vind een overzicht van de komende en lopende exposities en activiteiten onder de Categorieën knop.

Verder biedt deze agenda een selectie van exposities, kunstevenementen en workshops in met name de regio Zuid Holland. Maar uiteraard vind je hier ook belangwekkende kunstgebeurtenissen in de rest van Nederland of daarbuiten.

jan
1
wo
Overzichtstenstoonstelling Lia van Velzen @ HMC Bronovo
jan 1 @ 09:00 – mrt 31 @ 18:00

Nieuwsbrief - DroomlandOverzicht tentoonstelling van Lia van Velzen
Ideeën ontstaan eigenlijk spontaan nadat de verf het doek bereikt. Uiteindelijk steeds meer geïnspireerd door de Mexicaanse schilderes Frida Kahlo.
Veel schilderijen komen tot stand door gevoelsuitingen gevoed door emotionele (levens)ervaringen.
Schilderijen in aquarel, acryl en olieverf op doek met een sterke voorkeur voor acryl met paletmes en gemengde technieken. Teken- & schilderlessen gevolgd bij Vrije Academie e.a.

Deze expositie kunt u vinden in de gangen door het gehele ziekenhuis Bronovo. U kunt deze dagelijks bezoeken tussen 9 en 18 uur

jan
8
wo
Expositie KGV leden in Voorschoten @ Odensehuiskamer
jan 8 @ 12:30 – apr 6 @ 13:30

Mysterious-Powers-3-40x60.jpgleiden_rapenburg_diemel

Expositie KGV leden in Voorschoten

Sinds ruim een jaar verlenen een aantal leden van het Kunstgenootschap Vlietstreek medewerking aan de Odensehuiskamer, een ontmoetingsplek voor mensen met een beginnende vorm van Alzheimer. Het creatief met deze bezoekers bezig te zijn, helpt om de symptomen van deze aandoening te verlichten. Daarom wordt wekelijks hiervoor de gelegenheid gegeven. 

Elke 3 maanden is er ook een wissel expositie van leden van het Kunstgenootschap. Deze keer van Monique Leliefeld, met haar kleurijke doeken met mixed media technieken en Freek Diemel, met half realistische schilderijen met onderwerpen uit zijn omgeving. Hij heeft daarbij een bijzondere stijl ontwikkeld.

Openingstijden:  ma, wo en do 11 – 15 uur

 

jan
10
vr
In Beeld @ Galerie Bieb
jan 10 @ 14:48 – feb 25 @ 15:48

Agenda - Poster-expo-bieb-2020Sierksma in beeld

Het werk van Aeltsje Sierksma is realistisch en ook met eigen fantasie een duidelijke voorstelling. De laatste jaren werkt zij graag met acrylverf. Haar kleurgebruik is heel sprekend. Haar onderwerpen liggen op een heel breed vlak: de mens, het dier, natuur of architectuur. In veel dingen vindt ze haar inspiratie. In deze expositie is onder andere te zien hoe zij stillevens gemaakt heeft naar in haar huis aanwezige voorwerpen. Zij vindt opdrachten altijd een uitdaging.

Openingstijden vindt u hier

jan
29
wo
Dichter bij Kunst @ Bibliotheek Lisse
jan 29 @ 10:00 – mrt 1 @ 17:00

Agenda - Dichter-bij-kunstDichter bij Kunst
Alida van Leeuwen (1970) uit Lisse noemt zichzelf “Levenskunstenaar”. Zij streeft naar een zo vrolijk en creatief mogelijke invulling van haar leven en doet daarom iedere dag zoveel mogelijk leuke dingen. Naast haar eigen creatieve uitingen met tekenen, schilderen en schrijven is zij onder andere oprichtster van het KunstenaarsColectief (KuCo), coördineert tentoonstellingen bij BplusC in Leiden en was van 2016 tot 2019 dorpsdichter van Lisse. Daar is een dichtbundel uit ontstaan.

In deze expositie presenteren een aantal kunstenaars van KuCo, een kunstwerk waar deze gedichten als leidraad hebben gediend. Op 2 februari  om  13.30 uur wordt deze expositie officieel geopend en Alida’s dichtbundel gepresenteerd.

Te bezoeken tijdens openingstijden van Bibliotheek Lisse

jan
30
do
eXtra eXpositie Art&Jazz @ Kunstlocatie ANNA vastgoed
jan 30 @ 12:00 – mrt 1 @ 18:00

Agenda - ExpoannaVastgoedfeb2020-002

eXtra eXpositie Art&Jazz
Art&Jazz is een collectief van ongeveer 90 kunstenaars in alle denkbare disciplines met als doelstelling de kunst voor en een zo breed mogelijk publiek toegankelijk te maken. Verbinden van kunst en samenleving door middel van een mooie expositie van leden in de Doelenzaal van de Kunstlocatie ANNA Vastgoed te Den Haag. Een twintigtal kunstenaars, die in verschillende disciplines werken, laten zien welke onderwerpen hen inspireerden. En hoe ze die inspiratie verwerkten met voor hen geëigende materialen. Een keur aan schilderijen, beelden & keramiek, mozaïek en kunstzinnige textielverwerking. Tijdens de bezoekuren is er altijd iemand van ART&JAZZ aanwezig die u wat meer kan vertellen over de werken.
Van het KGV is werk van  ondere andere Corrie Huguenin en Patty van der Ende te zien.

Openingstijden: donderdag t/m zondag 12 – 18 uur

apr
1
wo
Lia van velzen ,… continued! @ HMC Antoniushove
apr 1 @ 09:00 – jul 31 @ 18:00

Nieuwsbrief - DroomlandOverzicht tentoonstelling van Lia van Velzen
Ideeën ontstaan eigenlijk spontaan nadat de verf het doek bereikt. Uiteindelijk steeds meer geïnspireerd door de Mexicaanse schilderes Frida Kahlo.
Veel schilderijen komen tot stand door gevoelsuitingen gevoed door emotionele (levens)ervaringen.
Schilderijen in aquarel, acryl en olieverf op doek met een sterke voorkeur voor acryl met paletmes en gemengde technieken. Teken- & schilderlessen gevolgd bij Vrije Academie e.a.

Deze expositie kunt u vinden in de gangen van het polikliniek in ziekenhuis Antoniushove. U kunt deze dagelijks bezoeken tussen 9 en 18 uur