Agenda - Banner-agenda.jpg
KGV exposeert
Regelmatig worden er exposities georganiseerd waar het werk van onze eigen KGV kunstenaars valt te bewonderen, of sluit men aan bij groepsexposities van derden..
Je vind een overzicht van de komende en lopende exposities en activiteiten onder de Categorieën knop.

Verder biedt deze agenda een selectie van exposities, kunstevenementen en workshops in met name de regio Zuid Holland. Maar uiteraard vind je hier ook belangwekkende kunstgebeurtenissen in de rest van Nederland of daarbuiten.

dec
2
za
Monnikenwerk van Johan Tahon @ Keramiekmuseum Princessehof
dec 2 2017 – nov 25 2018 hele dag
Agenda - campagnebeeldjohantahonklein.jpg
Foto: Gert Jan van Rooij

Monniken werk van Johan Tahon

In zijn eerste museale solo expositie ‘Monk’ neemt Johan Tahon je mee op een meditatieve tocht naar verstilling. Zijn monnikachtige figuren zijn in zichzelf gekeerd, het hoofd gebogen, alsof ze gestold zijn in de tijd. Je drijft mee op de emotie van het beeld en vangt zo een glimp op van de spirituele zoektocht die centraal staat in het werk van deze Vlaamse kunstenaar.

Tahon werkt op een traditionele manier met sculptuur. Hij vindt het belangrijk zijn beelden zelf te boetseren, in stilte en in volle concentratie, in een eigen atelier. In zijn werk kun je verbindingen herkennen met Afrikaanse, Egyptische en Griekse beeldhouwkunst, maar ook met meesters als Michelangelo, Rodin en Lehmbruck.

Inmiddels is Tahon een bekende naam in de wereld van de beeldhouwkunst en de keramiek. Ook in ons land is hij geen onbekende. Hij maakte eerder al een beeld van 14 meter hoog voor het Ministerie van Financiën. Daarnaast is zijn werk opgenomen in belangrijke publieke en private collecties in binnen- en buitenland.

Openingstijden: di t/m zo geopend van 11.00 -17.00

nov
1
do
Van Bakermat tot iPad Art @ Museum IJsselstein (MIJ)
nov 1 @ 19:30 – dec 6 @ 22:00

Agenda - Kunsthistorie.jpgMasterclass Kunsthistorie: van bakermat tot iPad art
Van Nachtwacht tot buitenschilders, van baksteengotiek tot 3D-print-sculpturen, de beeldende kunst kent een enorme diversiteit . Hoog tijd voor een rode draad om in dat doolhof de weg te vinden.
In vier lezingen worden de diverse perioden, Klassieke oudheid, Middeleeuwen, Renaissance en Moderne tijd, overzichtelijk naast elkaar gezet.
Door sponsoring van de Vriendenstichting van MIJ en van de Rabobank kan deze serie lezingen worden aangeboden voor slechts 30 euro.

Wanneer: donderdag 1, 8, 29 november, 6 december (aanvang 19.30 uur)
Kosten: €30 (inclusief thee / koffie)
Aanmelden: aanmelden@museumijsselstein.nl