loes_vogels

styling - spacer-2px.jpgNa 20 jaar werkzaam te zijn geweest bij de overheid ben ik gaan werken bij de Vrije Academie Vlietstreek. Een heerlijke omgeving als je van kunst en muziek houdt. Al gauw werd ik aangestoken door de activiteiten binnen de verschillende kunstvormen.

Na een cursus textiele vormgeving aan de Vrije Academie in Leidschendam en Voorschoten gevolgd te hebben kwam ik in een boek afbeeldingen van geëmailleerde voorwerpen tegen. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik werd getroffen door de heldere kleuren, het licht en de warmte. Toen wist ik “dit wil ik ook leren en schreef mij bij de Volksuniversiteit in voor een cursus emailleren bij Ellen Goldman, gevolgd door een aantal workshops op haar atelier om mij verder te bekwamen.
Inmiddels ben ik een enthousiast emailleur; het liefst werkend met transparante emailles. Belangrijk voor mij zijn spontaniteit en intuïtie en laat me leiden door mijn gevoel. Werken met emaille is eigenlijk sámenwerken met emaille. Het resultaat van het wisselen van temperatuur en de inwerking van diverse emailles op elkaar verwonderen mij steeds opnieuw. Ik volg het emaille dat zijn eigen inbreng heeft en voor prachtige verrassingen zorgt. Ik experimenteer maar kleur, vorm en compositie moeten wel met elkaar in evenwicht zijn.

Eenmaal bezig met uiting geven aan mijn creativiteit, wilde ik ook eens schilderen. Om te proberen “leende” ik wat verf en penselen en leefde me uit op het doek. Ik werd gegrepen door deze kunstvorm en besloot me er verder in te bekwamen. Het schilderen is voor mij iets geworden waarin ik mij vrij kan uiten in een geabstraheerde en expressieve beeldtaal.
Eerst als autodidact; later ging ik in de leer bij Kunstenaar Guus Zuiderwijk. Hij heeft mij op de weg gezet om vanuit de werkelijke waarneming als beginpunt, naar wie ik ben als mens, vanuit eigen perceptie vrij te werken.
Ik schilder vanuit mijn gevoel. Soms gebruik ik verschillende materialen als tegellijm en zand of stukjes glas als structuur om een werk diepte te geven. Kleuren hebben voor mij een emotionele waarde. Een idee, gedachte of herinnering wil ik in een kunstwerk vertalen. Ook de rol van het toeval en het experiment zijn een niet te onderschatten factor. Inspiratiebronnen zijn landschappen, natuur, zee- en stadsgezichten
Alle doeken zijn geschilderd met acryl.

styling - spacer-2px.jpgNeem contact op met Loes Vogels

styling - spacer-2px.jpg

  • Klik op een afbeelding voor meer informatie.
  • Alle afbeeldingen zijn Copyright KgV
  • Voor aankoop neem contact op met de kunstenaar

Terug naar overige kunstschilders


styling - spacer-2px.jpg

  • Klik op een afbeelding voor meer informatie.
  • Alle afbeeldingen zijn Copyright KgV
  • Voor aankoop neem contact op met de kunstenaar

Terug naar overige edelsmeden


styling - spacer-2px.jpgLoes heeft op dit moment geen lopende exposities