Nadja Onbag

styling - spacer-2px.jpg
Mijn interesse voor abstract schilderen met plakkaatverf werd al gewekt tijdens mijn lagere- en middelbare schooltijd. Daardoor ging ik thuis experimenteren met olieverf waar geen penseel aan te pas kwam, maar mijn vingers het werk verrichtten.

Tijdens mijn werkende leven als maatschappelijk werkster, schuldhulpverleenster, echtgenote en moeder van 2 kinderen bleef er weinig tijd over om mijn creatieve kant te voeden. Nu de (klein)kinderen het huislijke nest hebben verlaten is er meer tijd voor mijzelf en begon het schildersdoek weer te lonken. Helemaal toen onder de kerstboom een schilderbasispakket voor mij was neergelegd.

Aangezien ik al heel lang de penseel niet meer ter hand had genomen, ging ik op zoek naar een geschikte cursus en kwam terecht bij Atelier M, van Margot Labordus in Nootdorp. Haar lessen zijn vooral gericht op realistisch schilderen en ik leerde in een jaar tijd veel technieken met zowel acryl- als olieverf. Mede door het behalen van het Reiki 1 certificaat realiseerde ik mij dat ik meer een 'instinctief' schilder ben. Margot kon mij daarom niet verder begeleiden. Zo kwam ik in contact met Clementine van der Sijs bij Atelier Brugman te Voorburg. Zij geeft lessen in onder andere abstract schilderen en andere technieken, zoals het maken van collages.

Tijdens de Kunstweek in de Herestraat te Voorburg deed ik mee met een wedstrijd 'schilderen naar model en abstract'. Drie van mijn werken werden tentoongesteld in galerie ArtiBrak. Bijna unaniem werd één van mijn portretten beloond met de eerste prijs. Dit gaf mij de 'drive' om niet alleen met abstract verder te gaan, maar mij ook te gaan verdiepen in realistisch schilderen. Wel nog steeds naar eigen gevoel en ingeving.

Naast het schilderen op linnen en canvas, experimenteer ik ook met schilderpapier, paneelgordijn resten, pastelkrijt en olieverf op water basis. Op dit moment werk ik aan een 3-luik in opdracht. Ook deze techniek (3 luik) is experimenteel voor mij, want het moet één geheel vormen. Een nieuwe uitdaging, maar erg leuk om te doen.

styling - spacer-2px.jpg
Neem contact op met Nadja Onbag
[contact-form-7 404 "Not Found"]

styling - spacer-2px.jpg

  • Klik op een afbeelding voor meer informatie.
  • Alle afbeeldingen zijn Copyright KgV
  • Voor aankoop neem contact op met de kunstenaar

Terug naar overige kunstschilders
styling - spacer-2px.jpgNadja is met een deel van haar werk te zien bij:

Expositie: Huis Nebo
Periode: 7 april - 1 juli 2018
Plaats: Floris Arntzeniusplein 65, Den Haag
Openingstijden: dagelijks 11.00-19.00


Onbag - Voorschotense-krant-maart-2018.jpg
Voorschotense krant maart 2018