terugblik - Banner-Terugblik.jpgEr gebeurd nog al wat binnen het Kunstgenootschap. Wat is dan ook leuker dan af en toe even terug te blikken en herinneringen op te halen. Hier een selectie van gebeurtenissen in 2018.


Weekend van Voorschoten 2018

Op 8 en 9 september was het weer zover, het weekend van Voorschoten. Zoals elk jaar was ook het KGV weer aanwezig op  Verenigingsmarkt in hartje Voorschoten om belangstellenden kennis te laten maken met ons genootschap. De volgende dag op zondag zette landgoed Duivenvoorde zijn deuren voor het tweede jaar wagenwijd open om het kasteel en tuinen te bewonderen. Veel Voorschotense verenigingen gaven ook daar acte de presence met muziek, zang en kunst. Ook het KGV was Au plein air vertegenwoordigd met een flink aantal kunstenaars en gaven uitleg over diverse kunstuitingen. Noor Kamerbeek was in de weer met kinderen en zette ze flink aan het werk om zelf een mooi kunstwerk te creëren. Al met al een geslaagd weekend!


Nieuwsbrief - zadkine.jpgZadkine aan Zee

Wie “De verwoeste stad” zegt, zegt Zadkine. Dit iconische monument voor de slachtoffers van het bombardement op Rotterdam kent bijna iedereen. Anders dan de gebruikelijke ingetogen en klassieke oorlogsmonumenten in de bijzondere stijl van Zadkine. Een impressie van de tentoonstelling Zadkine aan Zee. Lees verder.