Vincent_v_gogh - Banner-van-gogh.jpg

Fietsen in een sprookje

Sterren in het asfalt, die ook nog eens licht geven in het donker. Nog nooit was een fietspad zo romantisch. Alsof het een Zuid-Franse sterrenhemel is, zoals alleen Vincent van Gogh die kon schilderen. Absoluut de moeite waard om te komen kijken!

Overdag is het een gewoon fietspad, en onderdeel van de Van Gogh Fietsroute. Zolang het licht is nemen de steentjes het licht op. Pas 's avonds, in het donker fonkelen de duizenden steentjes als sterren in het schilderij De Sterrennacht van Van Gogh, in het asfalt. Zo ontstaat er een subtiel spel van licht en poëzie. Het bijzondere resultaat van een 'ontmoeting' van twee kunstenaars in de omgeving waar Van Gogh vroeger woonde en waar Roosegaarde nu met zijn techno-poëzie een bijzondere beleving creëert voor de bezoeker.

Het fietspad ligt in het oostelijk deel van Eindhoven, tussen de Opwettense Watermolen, Wolvendijk in Nuenen en de Collse Watermolen, Loostraat in Eindhoven. Met de fiets is dat ongeveer 15 minuten vanaf Station Eindhoven.

Complete Van Gogh-ervaring
Naast het fietsen over dit sprookjesachtige fietspad is het zeker de moeite waard om een complete Van Gogh-ervaring mee te maken door een dagje te fietsen in de omgeving van Nuenen. Bezoek het museum Vincentre en fiets daarna bijvoorbeeld de Molenroute (ca. 25 kilometer). Deze route brengt je langs alle molens die Van Gogh in de buurt van Nuenen heeft geschilderd.

Download hier de folder met informatie over het fietpad.

Voor de complete informatie over het Van Gogh-Roosegaarde fietspad kun je terecht op www.vangoghvillagenuenen.nl. En bekijk onderstaande video om al lekker in de sfeer te komen!